Rustig doorgaan Vijftig – en dan verder. Eitje erbij?

Voldoelloos of doelloos voldoen?

Doelloos liggen ze op mijn toetsenbord. Mijn handen. Ik schrijf enkel nog in mijn hoofd. Op het scherm verschijnt niets. Of ja, nu toch: Dat ene blote feit dat mijn handen doelloos op mijn toetsenbord liggen.

Doelloos staren ze naar de beelden op tv. Mijn ogen. Ik registreer het geblaat, gejammer en alle futiliteiten die ‘nieuws’ genoemd worden maar half. Of nee, ik registreer ze wel. En vergeet ze ook meteen weer. De echte gebeurtenissen worden toch niet getoond.

Doelloos en bloot staan ze op het vinyl. Mijn voeten. Ik weet niet in welke richting ik de volgende stap moet zetten. Die van de koelkast of juist van de badkamer? Eenmaal aangekomen weet ik toch al niet meer wat ik daar dacht te gaan halen.

Gedesoriënteerd schiet ik eraan voorbij. Aan ieder ooit gesteld doel. Op welke richting valt er nog te richten? Waar kán ik heen? Wat wil ik nog doen? Voldoe ik nog? Wat moet er gebeuren opdat ik mij weer ‘vol’ doelen voel? Volwaardig? Zinvol? Voldoende?

Voldoelloos laat ik me langzaam overlopen. Tot ik een emmer vol niets ben. En als ook al dat niets gedaan is, resten me enkel nog loze doelen

Reageer

Lou door Lou
Rustig doorgaan Vijftig – en dan verder. Eitje erbij?
Lou

Lou? Wie is dát nu weer…

– Sinds november 2021 in het bezit van vijftig jaren totale verwarring
– Mentaal 35 met 15+ jaren aan extra levenservaring
– Vaak moe, altijd moeder
– Schnitzelkaiserin, Gräulein, Nachtzuster van Twitter (ik weiger het X te noemen)

En daarom heeft Lou hier een mooie eenpersoons community, waar ze haar ei kwijt kan; helemaal belangrijk nu die andere eieren bijna op zijn.

Deze blogsite is een vervolg op louterlou.com, alwaar alle pre-50 blogs opgetekend zijn.
Meer schrijfsels en andersoortige creatieve uitbarstingen op:
HoeVrouwenDenken.nl
Klunst.nl
HormonoLouLou

Wil je weten wat deze gemiddelde, middelbare existentie op aard nog meer uitvreet? Kijk dan even op loubartels.com.

Social gedoe
Facebook: dontwantthisanyway
Twitter (oké, oké, X): @louterlou
Instagram: @louterlou
En ik zit zelfs (nog) op LinkedIn

 

 

 

Recente berichten

Categorieën

Wat schreef ik wanneer? Want dat weet ik zelf vaak ook niet meer…