Rustig doorgaan Vijftig – en dan verder. Eitje erbij?

Korte metten met klote content

Wij hadden even een weekje pauze. Want gewoon geen interessante content. En als je niks fatsoenlijks te zeggen hebt, moet je je klep houden. Zeggen ze. Het online leven is niet eenvoudig vandaag de dag. Werkelijk álles wat je ziet en leest, moet je in twijfel trekken. Helemáál op sociale media: mensen blaten en re-blaten maar wat. Nakakelen tot je van pure ellende van je stok valt. Daarnaast moet alle content die aan de massa gepresenteerd wordt, kort zijn. Hapklare sensatiebrokken. Anders wordt ’t toch niet gelezen. En aangezien het nu eenmaal enkel nog om de clicks gaat in de ‘sociale’ wereld, bestaat het overgrote deel van de online content uit bot-teksten en memes met uit het verband getrokken quotes en bizarre uitspraken. Neem nu de quote “You’ll own nothing and you’ll be happy”. Iedereen brengt dat meteen in verbinding met WEF-wuppie Klaus Schwab. Maar die heeft dat dus helemaal nooit gezegd. De quote stamt namelijk van de Deense MP Ida Auken. In november 2016 presenteerde haar essay voor het World Economic Forum (ja, dat deel klopt wel), waarin ze een projectie van de wereld in 2030 maakt. Een essay met de titel: “Welcome To 2030: I Own Nothing, Have No Privacy And Life Has Never Been Better.” Een sterk overtrokken, schreeuwerige clickbait-titel. Net als alle headlines tegenwoordig. Maar: onder andere op basis van dat essay maakte het WEF in dat jaar tevens een video met 8 voorspellingen voor 2030. De eerste daarvan – je raadt het al: “You’ll own nothing and you’ll be happy.” En toen… kwam Corona. En daarmee deed het gemonkel over The Great Reset als vanzelf weer zijn intrede. Het uitgelezen moment voor alle trollen dezer aarde om er lekker mee aan de haal te gaan. Let wel: dat gebeurde pas in oktober 2020, hè. De quote was toen al vier jaar in omloop, maar tot dat moment paste het nog in niemands straatje. Nu wel. En daar gingen we. Alwéér. Stupiditeit wordt nog eens de ondergang van de mensheid. En de dood van sociale media. Volgens Elon Musk dan: hij post alvast het overlijden van Twitter.

Maar toe, geloof alsjeblieft per default niets van wat je op socmed ziet. Betwijfel alles wat je online leest. Kijk altijd kritisch naar video’s (deepfakes on the move) en naar de (werkelijke) bron. En kijk vooral naar jezelf. Ik ben voor korte metten met klote content. Waarvan akte.

bron: pixabay.com 1206612

Reageer

Lou door Lou
Rustig doorgaan Vijftig – en dan verder. Eitje erbij?
Lou

Lou? Wie is dát nu weer…

– Sinds november 2021 in het bezit van vijftig jaren totale verwarring
– Mentaal 35 met 15+ jaren aan extra levenservaring
– Vaak moe, altijd moeder
– Schnitzelkaiserin, Gräulein, Nachtzuster van Twitter (ik weiger het X te noemen)

En daarom heeft Lou hier een mooie eenpersoons community, waar ze haar ei kwijt kan; helemaal belangrijk nu die andere eieren bijna op zijn.

Deze blogsite is een vervolg op louterlou.com, alwaar alle pre-50 blogs opgetekend zijn.
Meer schrijfsels en andersoortige creatieve uitbarstingen op:
HoeVrouwenDenken.nl
Klunst.nl
HormonoLouLou

Wil je weten wat deze gemiddelde, middelbare existentie op aard nog meer uitvreet? Kijk dan even op loubartels.com.

Social gedoe
Facebook: dontwantthisanyway
Twitter (oké, oké, X): @louterlou
Instagram: @louterlou
En ik zit zelfs (nog) op LinkedIn

 

 

 

Recente berichten

Categorieën

Wat schreef ik wanneer? Want dat weet ik zelf vaak ook niet meer…