Rustig doorgaan Vijftig – en dan verder. Eitje erbij?

Koppen, rompen en rukken

Ennnn… ja hoor!! We hebben een clickbait-titel! ‘Rukken’ does the trick, lijkt me. Maar eigenlijk interesseert me dat dus geen ruk, want  ik luister naar ‘Kwaad’ van Brigitte Kaandorp. Stokoud, maar wát een geweldig liedje. Nog steeds.

“Ze zeggen wel: de tijd heelt alle wonden. 
En ze zeggen ook: gebeurd, dat is gebeurd
en wat gij niet wil dat u geschiedt,
doe dat ook een ander niet
daarom heb ik je kop nog steeds niet
van je romp gescheurd.”
(bron: Brigitte Kaandorp – ‘Cabaret voor beginners’ – >> HIER << de hele songtext; lezen!!)

Oh, sorry. “Gescheurd.” Ze zong over scheuren. Niet rukken. Soit. De titel blijft. Brigitte zong trouwens ook nog over in de anus gepropte laptops, brandende rotjes in oren en naaiende moraalridders.

Ik geniet met volle teugen van zulke wraakteksten. Brigitte zelf is (bij tijden) doodvermoeiend, maar ze heeft nog steeds jaloersmakende benen (nota bene bijna tien(!!!) jaar ouder dan ik) en ik ben een groot fan van haar lyrics. Zó raak. Ik herken mij ook een beetje in haar. Niet dat ik in panty en korset met een babygitaar op een podium rond zou springen, ammenooitniet. En zo veel woorden in één minuut opratelen zoals zij doet, dat kan ik ook niet. Maar haar humor is absoluut de mijne: gek op dat sarcasme en die ironie.

Terug naar (het) ‘Kwaad’. Miss Kaandorp heeft het onder andere over het feit dat iedereen op social media altijd maar zijn of haar mening wil uiten en dat dat verboden zou moeten worden. Want de één is dan meteen weer hartstikke kwaad over de mening van de ander en vice versa. Daar is in al die tijd nog steeds niets aan veranderd. Een tijdje geleden rees er ergens (ik vrees op Facebook) bijvoorbeeld de vraag of je van mening bent dat iedere mens in staat is tot het plegen van een moord. En hopsakee, een nieuwe moordkuil vol meningen was weer geboren.

Nu is ‘moord’ als zodanig onlosmakelijk verbonden met ‘met voorbedachten rade’ en daar moet je toch wel een wat gevorderde gek met planningsvermogen voor zijn (hier geen gebrek aan gekte, wel aan fatsoenlijke planning), maar ik denk wel degelijk dat iedere mens tenminste tot doodslag in staat is. Of zo af en toe zelfs een passiemoord zou willen plegen. Zo kwaad en gekwetst dat je iemand de kop van de romp zou willen en kunnen rukken. Maar dát doe je natuurlijk niet. Dat is dan weer het verstandige in de alledaagse, minder gestoorde mens. Gelukkig maar.

Afijn, hoe kom ik eigenlijk op al deze onzin? Een paar dagen geleden droomde ik nogal levendig. Of eigenlijk meer ‘dodig’. Ik hielp iedereen die mij ooit kwetste, lustig en zonder pardon om zeep. Net als al diegenen, die de mensen die ik liefheb, pijn deden. Oh, en als extraatje ook nog even die lui, die me tot nu toe zo danig in de weg hebben gestaan. Plus, waar mogelijk, al die idiote wereldlijders die er zo’n gigantische puinhoop van maken. Hop, weg ermee. En ja, het voelde verbazingwekkend goed. Alleen bleef het natuurlijk niet verborgen. Ik ben immers geen Dexter-like professional serial killer, zelfs niet in mijn dromen. Het vluchten werd dan ook steeds lastiger. Uiteindelijk rende ik naakt (!) en panisch gillend door een alpenweide. Toen werd ik wakker (ja sorry, anti-climax) en was ik ineens héél blij dat het toch maar een droom was.

Maar oh, wat zou ik bij tijd en wijle graag een paar van die creatieve suggesties van Brigitte vol overgave ten uitvoer brengen. Als ik een hitlist had, zou ik het wel weten. Maar ik heb geen hitlist. Ik maak mijn slachtoffers dus maar gewoon hartstikke monddood met een shitload aan liefde. Veel effectiever.

bron: pixabay.com 4374398

Eerder gepubliceerd op HoeVrouwenDenken.nl

Reageer

Lou door Lou
Rustig doorgaan Vijftig – en dan verder. Eitje erbij?
Lou

Lou? Wie is dát nu weer…

– Sinds november 2021 in het bezit van vijftig jaren totale verwarring
– Mentaal 35 met 15+ jaren aan extra levenservaring
– Vaak moe, altijd moeder
– Schnitzelkaiserin, Gräulein, Nachtzuster van Twitter (ik weiger het X te noemen)

En daarom heeft Lou hier een mooie eenpersoons community, waar ze haar ei kwijt kan; helemaal belangrijk nu die andere eieren bijna op zijn.

Deze blogsite is een vervolg op louterlou.com, alwaar alle pre-50 blogs opgetekend zijn.
Meer schrijfsels en andersoortige creatieve uitbarstingen op:
HoeVrouwenDenken.nl
Klunst.nl
HormonoLouLou

Wil je weten wat deze gemiddelde, middelbare existentie op aard nog meer uitvreet? Kijk dan even op loubartels.com.

Social gedoe
Facebook: dontwantthisanyway
Twitter (oké, oké, X): @louterlou
Instagram: @louterlou
En ik zit zelfs (nog) op LinkedIn

 

 

 

Recente berichten

Categorieën

Wat schreef ik wanneer? Want dat weet ik zelf vaak ook niet meer…